Ocieplanie pianką poliuretanową - Docieplanie poddasza krok po kroku.
Izolacja natryskowa w praktyce
Czwartek, Maj 4, 2017, 22:36 | Brak komentarzy »

Zarówno w przypadku ocieplania poddasza wełną mineralną jak i metodą natrysku pianki poliuretanowej największą wagę powinno zwracać się na jakość wykonania samego montażu – to od tego w głównej mierze zależy czy w naszej izolacji nie ma mostków termicznych oraz czy wykonana izolacja nie zmieni swoich właściwości przez kolejne kilkadziesiąt lat użytkowania budynku mieszkalnego.


Czwartek, Maj 4, 2017, 22:35 | Brak komentarzy »

Dla pianki otwartokomórkowej w zależności od producenta MU wynosi 2,7 do 4,0
W miesiącach zimowych w wyniku dużej różnicy temperatur dochodzi do kondensacji pary wodnej i wytrącenia wilgoci z powietrza.
Kierunek w którym przemieszcza się wilgoć jest ten sam, w którym ucieka ciepło z budynku, czyli do góry- przechodzi więc przez warstwę izolacji.


Czwartek, Maj 4, 2017, 22:34 | Brak komentarzy »

Pianka PUR otwartokomórkowa
Współczynnik przewodnictwa ciepła [W/mK] wynosi 0,034- 0,040 - dokładność wykonawcy ma tu duże znaczenie.


Wtorek, Grudzień 20, 2016, 09:35 | Brak komentarzy »

Izolacyjne piany natryskowe tworzą szczelną konstrukcję obniżając tym samym zapotrzebowanie na mechaniczne ogrzewanie i chłodzenie.


Copyright ©2016 OCIEPLIMY TWÓJ DOM - NOWOCZESNA IZOLACJA NATRYSKOWA PIANKĄ QUADFOAM 500 PREMIUM PUR Synthesia Polychem System, All Rights Reserved.
Ul. BROWARNA 2
43-300  Bielsko-Biała, Polska
Purtech Poland
 
Liczba odwiedzin: 111
Ta strona może korzystać z Cookies.
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.

OK, rozumiem lub Więcej Informacji
Informacja o Cookies
Ta strona może wykorzystywać pliki Cookies, dzięki którym może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystając z naszego serwisu, zgadzasz się na użycie plików Cookies.
OK, rozumiem